L1mburg Centraal: lege perrons door treinstaking

Lege stations door de staking © L1
Veel stations uitgestorven door staking personeel NS, padellen is razend populair en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal van dinsdag 30 augustus.

Veel stations uitgestorven door staking personeel NS

De landelijke staking van de NS trof ook Limburgse reizigers. Hoewel eerder alleen een staking was aangekondigd in het midden van het land, bleek maandag dat de NS ook de dienstregeling in het rest van het land bijna volledig stil zou leggen. Het was dinsdag dan ook een stuk rustiger op de Limburgse stations. Mensen pakten de auto of werkten thuis. Treinen van Arriva reden wel.

Padellen is razend populair

Het is geen tennis, het is geen squash, maar padell, een soort mix van tennis en squash en het is razend populair. Voor tennisverenigingen is het een sport waarmee ze nieuwe leden kunnen aantrekken.

Eerste etappe Simac Ladies Tour voor Lorena Wiebes

We blikken terug op de eerste etappe van de Simac Ladies Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, met dinsdag de finish in Lelystad. Lorena Wiebes won deze openingsrit.

Sterren van morgen: turnster Pippa Boots

We volgen de Limburgse sporttalenten van de toekomst. Wie moeten we in de gaten houden? Kijk dan eens naar de 12-jarige turnster Pippa Boots uit Maasbree. Zij traint bijna dagelijks bij het Regionaal Trainings Centrum in Den Bosch. Ook zit ze in Den Bosch op school. Ze heeft er dus heel veel voor over om hopelijk ooit de top te halen.