Honderden aanmeldingen voor Roermond City Swim

Na twee jaar afwezigheid is de Roermond City Swim weer terug. © Roermond City Swim
Al meer dan 300 zwemmers hebben zich aangemeld voor de Roermond City Swim komend weekend. Na twee jaar is het zwemevenement weer terug in het centrum van de stad.
Dat laat voorzitter Léon op de Coul weten aan L1. Ook zal er deze editie anders zijn dan normaal: de zwemmers zullen door de lage waterstand namelijk niet in de Maas zwemmen, maar in de Roer.

Bandjes

"Alle deelnemers zwemmen dit jaar rondjes in een parcours van 500 meter. De deelnemers zijn herkenbaar aan het aantal bandjes dat ze om hun pols hebben", vertelt Op de Coul. "Het publiek ziet ze dus ook tussentijds voorbij de steiger komen." Voor het evenement wordt in de Roer het water tijdelijk omgeleid, om ervoor te zorgen dat er voor de zwemmers niet teveel stroming is. Ook is de kwaliteit beter dan in de Maas: in de Roer is door het stromende water namelijk geen kans op blauwalg.

Goede doel

Ook dit jaar zwemmen alle deelnemers voor het goede doel. Al het geld dat wordt ingezameld gaat naar het Toon Hermans Huis. Een organisatie die zich inzet voor mensen die kanker hebben en toe zijn aan wat rust of een luisterend oor. Een deel van de zwemmers, die voor de grote afstanden kiezen, zwemmen ook voor Die Schatzsucher im Regenbogenhaus. Dit goede doel helpt jonge, rouwende kinderen en biedt hen ondersteuning. Aangezien een deel van de zwemroute in Duitsland is, is er gekozen voor twee goede doelen.

Feest

Niet alleen zijn er bijna een recordaantal aanmeldingen, met meer dan 300 deelnemers, maar de organisatie verwacht ook veel mensen die op de Roerkade komen kijken. "We hebben een behoorlijk groot feest, dat begint al in de namiddag en gaat door tot middernacht. We hebben ook nog een paar verrassingsacts."
De Roermond City Swim vindt zaterdag 3 september plaats. Deelnemers kunnen afstanden zwemmen variërend tussen 250 meter en 20 kilometer.