Geen NS-treinen in Limburg door staking

Bankjes op een leeg perron van het station in Maastricht © Track '88
In vrijwel het hele land rijden dinsdag geen treinen als gevolg van de estafettestaking van de vakbonden. Dat betekent dat er op de NS-trajecten tussen Eindhoven-Maastricht/Heerlen en Eindhoven-Venlo geen treinen rijden.
Arriva rijdt dinsdag wel gewoon.

In het hele land

In het hele land, met uitzondering van het traject tussen Amsterdam-Centraal en Schiphol, blijven de treinen stilstaan. De vervoerder geeft aan dat wel de Eurostar en de Thalys rijden, maar andere internationale treinen rijden niet in Nederland.

Vierde dag

De estafettestaking is al een paar dagen bezig. Dinsdag, de vierde dag, concentreert de staking zich op Midden-Nederland. Maar dat heeft gevolgen voor vrijwel de gehele treinenloop, aldus de NS. "Veel treinen rijden van, naar of door dit gebied. Vanuit Utrecht rijden collega’s normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen. Bovendien werken hier veel collega’s aan de dagelijkse coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstrekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland."

Limburg

De staking begon woensdag 24 augustus in Noord-Nederland en werd op vrijdag 26 augustus gevolgd door de regio West. Maandag wordt gestaakt in de regio Noord-Holland en woensdag volgen de regio's Zuid en Oost met daarin ook Limburg. De chaos viel op de eerste drie dagen mee. Reizigers bleken goed op de hoogte van de stakingen. Dinsdag is de impact van de regionale staking echter wel door het hele land te voelen.

Vervangend vervoer

De NS adviseert reizigers de reis uit te stellen of zelf vervangend vervoer te regelen. Het was niet mogelijk om alternatief busvervoer in te zetten. "We vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers zoveel last hebben van de impact van de acties", schrijft de NS in een persbericht.