Arriva: vier treinen op Maaslijn maar krapte zuiden blijft

Een stoptrein van Arriva op station Kerkrade © iStock
Arriva rijdt vanaf volgende week weer vier keer per uur over de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen.
Deze trein moet de stroom studenten opvangen die aan het begin van het studiejaar afreizen naar Nijmegen. Traditiegetrouw is september altijd een drukke maand op deze route. In de loop van het studiejaar gaan meer studenten op kamers en komt er ook meer spreiding in de roosters.

Machinistentekort

In het zuiden blijft de vervoerder volgens een aangepaste dienstregeling rijden vanwege een gebrek aan machinisten. Arriva meldt dat dit tot zeker 7 november dit jaar duurt. Dat betekent dat reizigers op de trajecten tussen Maastricht en Heerlen/Aken, Maastricht en Sittard/Roermond en Kerkrade-Sittard rekening moeten houden met ritten die uitvallen.

Geschrapte ritten

Door ritten te schrappen hoopt Arriva de treinen die wel rijden volgens een betrouwbare dienstregeling in te kunnen plannen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld in de spits of bij de laatste rit, wordt dan vervangend busvervoer ingezet. De regionaal vervoerder adviseert reizigers op de dag van hun reis de dienstregeling te checken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!