Ex on the Beach-sterren belaagd bij Parkstad Limburg Stadion

Het Ex on the Beach-koppel werd op de parkeerplaats bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade belaagd door ongeveer dertig mannen. © Shani van Hoey
Realitysterren Shani van Hoey en Davey Schniermanni, bekend van Ex on the Beach, zijn afgelopen vrijdag belaagd door een grote (supporters)groep bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.
Dat laat de realityster uit Oost-Vlaanderen weten aan L1. De politie bevestigt dat er inderdaad een incident plaatsvond met een groep dat een voertuig heeft belaagd.

Mannen met bivakmutsen

Shani bezocht afgelopen vrijdag met haar vriend Davey, opgegroeid in Breda, en twee andere vrienden de voetbalwedstrijd Roda JC tegen NAC Breda. Na afloop liep het stel alleen terug naar hun auto, die naast het stadion geparkeerd stond. Toen ze bijna bij hun auto waren, zagen ze ongeveer dertig mannen met bivakmutsen hun richting oplopen: "We zijn snel in de auto gaan zitten en hebben die op slot gedaan. Vervolgens heeft de groep geprobeerd de autoruiten kapot te maken, wat uiteindelijk niet lukte", vertelt Shani.
De realityster kon met haar auto vanwege twee betonblokken en andere geparkeerde auto's, geen kant op. Toen begon de groep spiegels en lampen kapot te trappen. "Als we één minuut later waren, hadden ze ons kunnen aanvallen", meent Shani.

Politie

Toen ze eenmaal kon weg kon rijden, is ze naar de andere kant van het stadion gereden waar op dat moment een politiebusje stond. Omdat de agenten volgens de realityster geen actie wilde ondernemen, werd Davey kwaad en vervolgens zelf meegenomen in het busje. "Twintig minuten later werd hij weer vrijgelaten en vertelde een agent dat we gewoon verder moesten rijden om verdere problemen te voorkomen", aldus de Ex on the Beach-ster.
Hoewel de twee ter plekke aangifte wilden doen, kon dat op dat moment niet. Volgens een woordvoerder van de politie kan dat zijn omdat de politie het door de wedstrijd erg druk had. Een medewerker van het stadion kwam even later nog wel naar de realitysterren toe om foto's te maken. Volgens Shani hebben tientallen mensen het incident op de parkeerplaats zien gebeuren. Ze hoopt dat getuigen filmpjes of foto's hebben en deze naar haar stuurt.

Schade

Haar auto zou voor duizenden euro's schade hebben. Zo moet de wagen op meerdere plekken worden uitgedeukt, opnieuw worden gespoten en moeten lampen en spiegels vervangen worden. Het stel gaat woensdag aangifte doen van het incident. Ze hopen dat een of meerdere daders worden opgespoord, waar ze uiteindelijk de schade op kunnen verhalen.