Succes voor politiehonden: twee aanhoudingen

Politiehond Charlie © Team Surveillance Honden Limburg
Politiehonden hebben dit weekend twee arrestaties op hun naam weten te zetten. In Ittervoort werd een vermoedelijke inbreker opgepakt dankzij surveillancehond Charlie, speurhond Buurman was in Maastricht verantwoordelijk voor de aanhouding van een man die was weggevlucht uit een gestolen auto.
Die gestolen auto werd vrijdagavond gespot door agenten in Maastricht, die daarop de achtervolging inzetten.

Achter een container

Op de Fregatweg kon de politie de auto aan de kant zetten. Een van de twee inzittenden werd ingerekend, de ander ging er vandoor richting een bedrijventerrein. Hond Buurman van het Team Surveillancehonden Limburg werd opgetrommeld om de voortvluchtige op te snuffelen. Die bleek zich achter een container verstopt te hebben, waarna hij in de kraag werd gevat.

In de struiken

In Ittervoort kwam een agent met surveillancehond Charlie zaterdagavond net als enkele andere eenheden af op een melding van inbraak bij een transportbedrijf. De eerste politieploeg die aankwam arresteerde meteen een van de verdachten, twee anderen gingen ervandoor. Charlie de politiehond vond het spoor van een van deze twee verdachten, die zich in de struiken had verschanst. Ook hij werd aangehouden, de derde wist te ontkomen.