NS waarschuwt reizigers overal voor staking Noord-Holland

Een intercity van de NS op het station in Maastricht © Istock
Treinreizigers overal in het land moeten maandag rekening houden met problemen door de staking van NS-personeel in Noord-Holland.
Volgens de NS is het stakingsgebied zo verweven met de landelijke dienstregeling ook reizigers in de rest van Nederland kan treffen.

Estafette

NS-personeel staakt maandag voor de derde keer in een reeks estafette-acties voor meer loon en een lagere werkdruk. Donderdag werd het werk neergelegd in Groningen en Leeuwarden, vrijdag reden er amper NS-treinen in de regio rond Rotterdam.

Schiphol

De NS adviseert reizigers die naar Noord-Holland willen treinen om alternatief vervoer te regelen of hun reis uit te stellen. Luchthaven Schiphol blijft volgens de NS voor 'noodzakelijke reizen' bereikbaar. Er is enig treinverkeer tussen Schiphol en Utrecht Centraal, maar wie op een andere manier naar de luchthaven kan komen wordt aangeraden dat te doen

Woensdag

Dinsdag wordt het treinverkeer stilgelegd in Midden-Nederland, met onder meer het belangrijke spoorwegknooppunt Utrecht. Woensdag staakt het NS-personeel in Limburg en Brabant.