Villa Hennekens van Oorlogsmuseum Eyewitness te koop

De villa in Beek kost bijna anderhalf miljoen euro. © Funda
Villa Hennekens in Beek, het pand waar al bijna tien jaar lang het Oorlogsmuseum Eyewitness bezoekers welkom heet, staat te koop voor bijna anderhalf miljoen euro.
Dat is te zien op huizensite Funda. Volgens de makelaar is de villa, die is ontworpen door de Meerssense architect Jos Bemelmans, een 'prachtig object' voor iemand die een Rijksmonument wil kopen.
In het pand zijn nog veel originele elementen bewaard gebleven. Zo is er een mozaïekvloer, glas-in-loodramen, een olmenhouten trap en tal van ornamenten.

Bijna anderhalf miljoen

De villa is met een vraagprijs van 1,475 miljoen echter zeker niet voor iedereen weggelegd. De koper krijgt daarentegen wel een bijzonder pand met ruim 500 vierkante meter aan woonoppervlakte en een perceel van 1472 vierkante meter.
Twee jaar geleden werd de villa 100 jaar oud: in 1920 werd het in opdracht van de plaatselijke sigarettenfabrikant Hennekens gebouwd.

Museum

De toekomstige eigenaar koopt overigens alleen het pand, en niet de museumstukken, die nu nog op de foto's te zien zijn. Het museum liet eerder al weten dat een groot deel van de collectie wordt overgenomen door het Oorlogsmuseum in het Noord-Brabantse Overloon. In de tussentijd is het museum wel nog te bezoeken, totdat het haar deuren definitief sluit op 1 oktober.