PvdA kiest Jasper Kuntzelaers als lijsttrekker verkiezingen

Jasper Kuntzelaers. © PvdA
Leden van de Partij van de Arbeid hebben zaterdag unaniem ingestemd met de voordracht van Jasper Kuntzelaers (37) als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2023.
Dat maakt de PvdA zaterdagmiddag bekend. De in Venlo woonachtige politicus reageert blij op de voordracht.

'Ligt veel werk op ons te wachten'

"Afgelopen jaren heb ik mij met mijn fantastisch team mogen inzetten om Limburg een stukje mooier te maken. Daar ga ik graag mee door. Er ligt veel werk op ons te wachten. Juist nu is een sterke Partij van de Arbeid belangrijk voor Limburg, want de PvdA werkt keihard aan sociale oplossingen voor grote problemen zoals de stijgende gasrekening, het tekort aan woningen en de fors gebrek aan werknemers in cruciale beroepen zoals de zorg, het onderwijs en de techniek", aldus Kuntzelaers.

Fractievoorzitter

De politicus is in 2012 statenlid geworden en sinds 2015 fractievoorzitter. Oud-gedeputeerde Eric Geurts was in 2015 en 2019 lijsttrekker. Hij is nu burgemeester van Beekdaelen. De PvdA heeft 3 van de 47 zetels in Limburgs Parlement.
De volgende Provinciale Statenverkiezingen zijn op 15 maart 2023. Momenteel is namens de PvdA Lia Roefs lid van de Gedeputeerde Staten.