L1mburg Centraal: Zo regelt Horst de crisisnoodopvang

Stockfoto © iStock
Cultura Nova van start, twijfels over het nut onttrekkingsverbod voor beekwater en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 26 augustus.

Zo regelt Horst aan de Maas de crisisnoodopvang

Ondanks de beloftes is de situatie in Ter Apel nog steeds inhumaan. Dat het ook anders kan is te zien in Horst aan de Maas, waar een soort camping met woonunits en paviljoentent uit de grond is gestampt. Veertig woonunits met daarin voornamelijk gezinnen staan om een grote tent heen, het gezamenlijk paviljoen. Op het terrein verblijven nu 150 asielzoekers.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Twijfels over het nut onttrekkingsverbod voor beekwater

Hebben de nieuwe maatregelen van het waterschap tegen de droogte effect of niet? Er geldt sinds het middaguur een volledig onttrekkingsverbod van oppervlaktewater voor boeren in Noord- en Midden-Limburg. Dit om te voorkomen dat beken volledig droogvallen. Maar dat geldt dan weer niet voor water uit de Swalm, Niers en Roer, dat zijn juist weer de grootste rivieren in dit gebied.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Wie volgt Sjors Ultee op bij Fortuna?

Fortuna Sittard ontsloeg afgelopen maandag trainer Sjors Ultee. Sindsdien was er veel rumoer over, bijvoorbeeld, de rol van vedette Burak Yilmaz. Hij zou zich, volgens verschillende media, zeer nadrukkelijk met trainerstaken bezighouden én zijn ploeggenoten een extra winstpremie van duizend euro hebben beloofd als er zaterdagavond van Heerenveen wordt gewonnen. Maar de belangrijkste vraag die nu al vijf dagen boven markt hangt: Is er al een nieuwe trainer?
Bekijk hier de hele reportage terug.

Cultura Nova van start

In Heerlen begint het internationale theaterfestival Cultura Nova. Het is het grootste cultuurfestival van Limburg, met 85 theatergezelschappen die tien dagen lang meer dan 350 voorstellingen en activiteiten verzorgen.
Bekijk hier de hele reportage terug

Limburg Festival: voorstelling over laaggeletterdheid

Martijn Crins uit Leveroy groeide op met het Limburg Festival en speelde al acht keer op eigen bodem. Dit jaar doet hij dat met een bijzondere voorstelling, gericht op het landelijk groeiende probleem van laaggeletterdheid.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Sterren van morgen: motorcrosser Gyan Doensen

We volgen Limburgse sporttalenten van de toekomst. Wie moeten we in de gaten houden? In deze aflevering zie je de 14-jarige Gyan Doensen uit Swalmen. Hij werd vorige maand nog tweede op het Europees kampioenschap motorcross in Tsjechië. Zijn droom: net zoals Jeffrey Herlings, de koning van het circuit worden.
Bekijk hier de hele reportage terug.