L1mburg Centraal: Deportatie van honderden Joden herdacht

De 80-jarige herdenking van de grootse Limburgse deportatie © L1
Preuvenemint van start voor genodigden en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 25 augustus.

Deportatie herdacht van honderden Joden precies 80 jaar geleden

Nu precies 80 jaar geleden vond de eerste grote deportatie van Limburgse Joden naar Duitse concentratiekampen plaats. Ze moesten zich vanuit de hele provincie melden bij een school in Maastricht. Slechts een handjevol keerde levend terug.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Preuvenemint van start voor genodigden

In Maastricht is vandaag weer het Preuvenemint van start gegaan. De afgelopen 2 jaar ging het niet door, vanwege corona. Donderdagmiddag om drie uur openden de poorten van het evenement op het Vrijthof, voor een netwerkborrel.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vrijwilligers vormen fundament van Limburg Festival

Het Limburg Festival viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Dat het festival zo lang al bestaat, is vooral mede mogelijk gemaakt door de hulp van alle vrijwilligers bij iedere editie.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Sterren van morgen: golfer Tom Hendriks

Deze hele week volgen we de Limburgse sporttalenten van de toekomst. Wie moeten we in de gaten houden? Vandaag: de 12-jarige Tom Hendriks uit Milsbeek. Hij begon al piepjong op de golfbaan. Inmiddels speelt hij internationale toernooien en hoopt hij in de toekomst een échte prof te worden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Limburgers weer naar Spa voor Max

De Grand Prix van België staat op het programma van de Formule 1, op het circuit van Spa-Francorchamps. Veel Limburgers trekken naar de Ardennen om Max Verstappen toe te juichen.
Bekijk hier de hele reportage terug.