Filmende en fotograferende passanten beboet na ongeluk A73

Op de A73 bij Sint Odiliënberg vond een ongeluk plaats tussen drie voertuigen waarbij zeven personen gewond zijn geraakt. © Fer Traugott
De politie heeft woensdag acht mensen beboet voor het filmen of fotograferen van een ernstig ongeluk op de A73 bij Sint Odiliënberg. Bij het verkeersongeval raakten zeven personen gewond.
Omdat passanten met hun telefoon in hun handen voorbij reden, greep de politie in. 'Houd je telefoon in je broekzak bij ongevallen!', waarschuwt de politie via sociale media.

Respectloos

De politie zegt dat het filmen van verkeersongevallen - terwijl je achter het stuur zit - extra gevaar oplevert voor de slachtoffers, de hulpdiensten en het overige verkeer. Verder is het 'respectloos richting de slachtoffers en hun dierbaren'. Als een bestuurder tijdens het rijden een mobieltje vasthoudt, kost hem dat 350 euro.

Gewonden

Woensdag rond 16:00 uur ging het mis op de snelweg. Door nog onbekende oorzaak botsten drie voertuigen op elkaar. De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook werden er twee traumahelikopters ingezet. In totaal raakten zeven inzittenden gewonden, vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.