INKOM Maastricht: wat weten de nieuwe studenten van Limburg?

Feestende studenten. © Jean-Pierre Geusens
Zo'n 3300 nieuwe studenten doen mee aan de INKOM in Maastricht. De introductieweek is natuurlijk leuk om je medestudenten en de stad te leren kennen, maar wat weten ze van Limburg en de provinciehoofdstad?
De redactie nam de proef op de som en verzorgde een 'Limburgeringscursus'.

Traditionele start

Twee jaar lang kon de INKOM - de traditionele start voor nieuwe studenten in Maastricht - vanwege corona niet voluit plaatsvinden. Dit jaar kan alles weer als vanouds: overdag de stad leren kennen en 's avonds flink feesten. Deze week maken duizenden nieuwe studenten uit alle hoeken van de wereld weer kennis met het studentenleven van Maastricht. Zij krijgen door de INKOM-organisatie een vol programma voorgeschoteld.
"De grootste uitdaging was natuurlijk dat we begonnen in een situatie met corona", zegt Floor Smits van INKOM. "Dat maakte het niet heel makkelijk. Maar we hebben gekeken naar de mogelijkheden en uiteindelijk kunnen we alle grote buitenevenementen laten plaatsvinden. We kunnen gelukkig alle coronamaatregelen overboord gooien en de plannen heel goed toepassen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!