Hitteprotocol Rijkswaterstaat woensdag weer van kracht

Tijdens het hitteprotocol sleept Rijkswaterstaat auto's met panne zo snel mogelijk weg © Istock
Rijkswaterstaat stelt vanaf woensdagochtend een hitteprotocol in in de provincie Limburg. Dat betekent dat gestrande voertuigen direct van de weg gehaald worden.
Ook in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant gaat die regeling in.

Berging

Door het verwachte warme weer kan de temperatuur van het asfalt flink oplopen, wat niet fijn is als je met pech langs de weg staat. Bergers brengen daarom gestrande voertuigen zo snel mogelijk naar bijvoorbeeld een tankstation of verzorgingsplaats, waar mensen in de schaduw kunnen wachten op verdere hulp.

Water en paraplu

Het hitteprotocol op de weg geldt voor de heetste perioden van de dag, van 10:00 uur tot 20:00 uur. Weggebruikers wordt aangeraden woensdag voorbereid op pad te gaan, bijvoorbeeld door een flesje koud water mee te nemen, of een paraplu voor schaduw.

Weersverwachting

Rijkswaterstaat stelt het hitteprotocol in als er 70 procent kans is dat het 30 graden of warmer wordt. Rijkswaterstaat krijgt die weersverwachting van het KNMI. Volgens het weerinstituut lopen de temperaturen woensdag op van 25 graden aan de kust tot 30 graden in het oosten van het land.
Meteo Limburg verwacht woensdag in onze provincie temperaturen tot 32 graden.