INKOM start met duizenden nieuwe studenten

De INKOM is weer als vanouds. © Jean-Pierre Geusens
Twee jaar lang kon de INKOM - de traditionele start voor nieuwe studenten in Maastricht - vanwege corona niet voluit plaatsvinden. Dit jaar kan alles weer als vanouds: overdag de stad leren kennen en 's avonds flink feesten.
Deze week maken duizenden nieuwe studenten uit alle hoeken van de wereld weer kennis met het studentenleven van Maastricht. Zij krijgen door de INKOM-organisatie een vol programma voorgeschoteld.

Grote buitenevenementen

"De grootste uitdaging was natuurlijk dat we begonnen in een situatie met corona", zegt Floor Smits van INKOM. "Dat maakte het niet heel makkelijk. Maar we hebben gekeken naar de mogelijkheden en uiteindelijk kunnen we alle grote buitenevenementen laten plaatsvinden. We kunnen gelukkig alle coronamaatregelen overboord gooien en de plannen heel goed toepassen. Dat is heel leuk."

Ook oudere studenten welkom

Aan de INKOM doen 3300 eerstejaars studenten mee. Ze worden begeleid door 600 oudere studenten. Bij de grote evenementen, zoals de feesten in de avonduren, zijn ook de overige studenten van de universiteit welkom.