Poolse man (40) opgepakt in onderzoek naar dode man in Weert

Bij het onderzoek werd ook een politiehond ingezet © Weertdegekste
Een 40-jarige Poolse man is maandagochtend in Polen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man die half juli in een woning aan de Vlasvenweg in Weert werd gevonden.
De politie zal een verzoek doen tot overlevering van de Poolse verdachte naar Nederland.

Dood gevonden

Het slachtoffer werd op 10 juli door de politie in zijn woning gevonden toen een bekende geen contact meer met de bewoner kon krijgen. In het huis zou een brand gewoed hebben, werd later bekend. Uit politieonderzoek bleek al snel dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen.
Op 18 juli werd een 39-jarige vrouw aangehouden in deze zaak. Zij zit volgens de politie nog altijd vast en in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mag hebben met haar advocaat.

Verdachte in Polen

Het politieonderzoek is met de aanhouding van de tweede verdachte nog niet afgerond. De rol en betrokkenheid van de twee verdachten moet nog uitgebreid in beeld worden gebracht. Ook sluit de politie niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!