Vrachtwagen gekanteld op A73: traumaheli landt op snelweg

De vrachtwagen ligt in de berm © SK-Media
Op de A73 is maandagochtend vlak voor de Limburgse grens een vrachtwagen gekanteld. Daardoor was de snelweg tussen Boxmeer en Venray-Noord korte tijd helemaal dicht. Inmiddels is er één rijstrook open.
Het ongeval gebeurde rond 9:10 uur op de snelweg in zuidelijke richting. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt in de berm. Of er bij het ongeval nog andere voertuigen betrokken zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Traumahelikopter

De brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. Ook is er een traumahelikopter op de snelweg geland. De chauffeur is volgens de brandweer zelf uit de cabine geklommen en naar de brancard gelopen, meldt een correspondent ter plaatse.
Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omleiding

Door het ongeval was de snelweg richting Limburg korte tijd helemaal dicht. Dit zorgde voor een file in zuidelijke richting. Het verkeer moest lokaal omrijden. Inmiddels is de traumahelikopter vertrokken en kon één rijstrook weer opengesteld worden. Het verkeer kan hier langzaam passeren. De vertraging is ongeveer een kwartier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!