L1mburg Centraal: Een dag met Mike Teunissen in het rood

Mike Teunissen in de rode leiderstrui voor de start in Breda. © L1 (Maurice Jessen)
Mike Teunissen in de Vuelta, de zoektocht naar WK-slaapplekken in Qatar en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal van zondag 21 augustus.

Mike Teunissen, blijft hij leider in de Vuelta?

Sinds zaterdag rijdt een Limburger in de rode leiderstrui in de Vuelta, de Ronde van Spanje. Mike Teunissen uit Ysselsteyn pakte die rode trui nadat ie vierde werd in de massasprint. De Vuelta begon vrijdag in Utrecht, zondag de laatste etappe in Nederland met de finish in Breda. Daar is verslaggever Maurice Jessen.

Mert, gevlucht uit Turkije, is nu in Valkenburg

Vanwege de drukte in aanmeldcentrum Ter Apel worden asielzoekers zoveel mogelijk elders in het land opgevangen, zo ook in Valkenburg. Waar de omstandigheden in Ter Apel soms mensonterend zijn, proberen ze er in Zuid-Limburg het beste van te maken. We volgen de 25-jarige Mert, hij is gevlucht vanuit Turkije vanwege zijn homoseksualiteit en is pas twee weken in ons land.

Gezocht: betaalbare WK-slaapplek in Qatar

Het blijft nog een beetje onwennig, maar over iets minder dan honderd dagen begint het WK voetbal in Qatar. Toch loopt bij sommige fans de Oranje-koorts langzaam op. Zoals bij Wouter Rexwinkel en Diana Zagata uit Venlo. Ze bezochten al vele toernooien en voor het WK in Qatar hebben ze de tickets ook al klaar liggen. Alleen er is een probleem: vind maar eens een betaalbare slaapplek.