Rotterdams bouwbedrijf neemt miljoenenklus MAA aan

Landingsbaan van Maastricht Aachen Airport in de nacht. © MAA
Bouwbedrijf Dura Vermeer gaat waarschijnlijk de renovatie van de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport uitvoeren.
De directie van het vliegveld in Beek gunt het Rotterdamse bedrijf de klus, zo schrijft gedeputeerde Stephan Satijn in een brief.

Miljoenen

De grootscheepse opknapbeurt van de landingsbaan moet Maastricht Aachen Airport klaar maken voor de komende twintig jaar. Er ligt een plan voor 35 miljoen euro voor onder meer nieuw asfalt, verbreding en nieuwe verlichting.

Gunning

De definitieve gunning volgt 8 september. De afgewezen partijen hebben tot dan de tijd om de gunningsbeslissing te onderzoeken en te beoordelen. 'De voorgenomen gunning past binnen de financiële kaders van de door de Staten genomen besluiten', schrijft Satijn.
Eerder werd al bekend dat gehoopt wordt dat de klus volgend voorjaar kan worden geklaard.
Er is de afgelopen tijd veel discussie geweest over het al dan niet sluiten van de luchthaven. Provinciale Staten is akkoord gegaan met openhouden, maar onder voorwaarden. Die worden nu uitgewerkt. In december volgt het definitieve besluit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!