Video: Venlose Oranjefans dreigen WK te missen

Venlonaren Wouter Rexwinkel en Daina Zagata zoeken naar een slaapplek in Qatar. © Omroep Venlo
Oranjesupporters Wouter Rexwinkel en Diana Zagata uit Venlo zijn al sinds respectievelijk 1999 en 2006 op het WK te vinden. Maar nu dreigen ze het WK in Qatar te missen, want ze kunnen geen betaalbare slaapplek vinden.
De entreekaarten zijn al binnen, het visum is geregeld en de vlucht is geboekt. Maar ze zoeken zich al sinds maart suf naar een hotelkamer in Qatar, weet Omroep Venlo.

Astronomische bedragen

"We zijn er al heel wat avonden mee zoet geweest. Ik vind het bijna niet meer grappig", reageert Wouter Rexwinkel, die ook wel bekendstaat als de streepjesman vanwege zijn tricolore Nederlandse vlaggen op zijn wangen tijdens het WK. "Je vindt wel kamers, maar tegen zulke astronomische bedragen. Ik wil het niet betalen en ik kan het ook niet betalen", verzucht hij.

Container of tent

Zo kunnen er hotelkamers geboekt worden voor een prijs van bijvoorbeeld 7692,03 euro per nacht. Andere opties voor slaapplekken zijn er ook, bijvoorbeeld in een container of soort tent. Maar dat zien de twee Venlonaren niet zitten.

Giga puzzel

Volgens Rexwinkel zijn er nog zo'n 250 supporters die tegen hetzelfde probleem aanlopen. "Ik heb ook gekeken hoe het met het vliegticket zit. Kunnen we via een andere manier nog binnenkomen. Het is een giga puzzel. Ik heb hem nog niet gelegd."

Bijna moe

"We zijn het bijna moe", reageert Diana Zagata, die ook wel de Oranje-engel wordt genoemd omdat ze tijdens een WK een oranje vleugel op haar rug draagt. Desondanks geven ze de moed niet op. "Laten we de wereldbeker toch een keer echt winnen. Daar wil ik dan bij geweest zijn", is Rexwinkel vastberaden.