L1mburg Centraal: rapport over misstanden in triatlon

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Rapport over misstanden in Nederlandse triatlon, Angelique wil dat Maastricht rattenplaag aanpakt en meer Limburgs nieuws.

Rapport over misstanden in Nederlandse triatlon

Een vernietigend rapport over het Nationaal Trainingscentrum Triatlon in Sittard. Onderzoekers concluderen dat atleten te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag waaronder bijvoorbeeld emotionele mishandeling. Er was een hoop mis op het NTC in Sittard, tussen 2007 en 2021, zo blijkt onder meer uit 64 interviews en 54 ingevulde vragenlijsten.

Angelique wil dat Maastricht rattenplaag aanpakt

Angelique Zaal uit Maastricht is het zat. Ze werd onlangs opgeschrikt door ratten in haar woning en daarmee liep de emmer over. Het huisbezoek van het ongedierte heeft volgens haar te maken met het afvalbeleid van de gemeente Maastricht. Doordat restzakken nog maar tweewekelijks worden opgehaald en de tarieven voor afvalstorting te hoog zijn, wordt er meer gedumpt, zo stelt ze. En die rommel is natuurlijk kaasje voor de ratten. De Maastrichtse is een petitie gestart om de gemeente tot maatregelen te dwingen.

Balletgezelschap uit Oekraïne danst in Heerlen

Een bijzondere dansvoorstelling in Heerlen. Een balletgezelschap uit Oekraïne danst daar de balletklassieker Giselle. De dansers moesten pas geleden vluchten uit hun vaderland in verband met de oorlog daar. Nu zijn ze op tournee in Nederland.

Enexis leidt monteurs zelf op in Weert

Overal wordt naar personeel gezocht. Er heerst al een groot tekort aan technisch geschoold personeel, waaronder mechanisch- en elektromonteurs. Om daar iets aan te doen leidt netbeheerder Enexis in Limburg nieuwe medewerkers zelf op en laat die oefenen in een speciaal gebouwde plek in Weert.

Zima moet PEC Zwolle op afstand houden voor VVV

Na een mislukt seizoen heeft VVV-Venlo dit seizoen een prima start. De Graafschap en Almere werden al gevloerd en nu wacht zondag een echte test tegen PEC Zwolle, dat in mei nog degradeerde uit de eredivisie. Het jonge Venlose team kan dit jaar rekenen op een robuuste laatste man, de doelman Lukas Zima.

Op zoek naar zen: pelgrimstocht

Ze werken beiden fulltime, hebben een gezin, een druk sociaal leven en rennen dus altijd van hot naar her. Onze regisseur Eric Wijnhoven en presentator Fabienne Nijsten. Deze week gaan zij op zoek naar de ultieme manier om te ontspannen. Eric en Fabienne zijn op zoek naar zen, bijvoorbeeld met een pelgrimstocht.