Gevels gestut na verzakkingen in Sittardse woningen

De gevels van zes nieuwbouwwoningen in de Sittardse wijk Sanderbout zijn gestut. Dit was noodzakelijk omdat er scheuren en verzakkingen zichtbaar zijn en bakstenen loslaten.
Mogelijk zijn de problemen ontstaan door de hitte van de afgelopen tijd, zo meldt lokale nieuwssite Sittard-Geleen.nieuws.

Team DSM

De woningen vormen een campus - onder de naam van Keep Challenging Center (KCC) - en worden bewoond door het opleidings- en vrouwenteam van wielerploeg Team DSM. Ze liggen aan Meister Zef Ehlenhof en de Anemoonstraat. Ze zijn destijds energiezuinig en duurzaam gebouwd. "Er was een enorme knal te horen op het moment dat de muur naar beneden stortte. Net daarvoor waren nog mensen van DSM in het pand. Het had dus heel anders af kunnen lopen", vertelt een buurtbewoner.

Veiligheid

Volgens de lokale nieuwssite is het probleem met de gevels bekend bij de afdeling Bouw en Woningtoezicht van Sittard-Geleen. De gemeente heeft woensdag opdracht gegeven om de gevels te stutten en controleert of alles veilig is voor de bewoners en de omgeving.