Na meer dan tien jaar weer kermis in Griendtsveen

Kinderen genieten van de kermis © Omroep Horst aan de Maas
Griendtsveen wil op zondag 18 september weer een kermis organiseren. Dat betekent dat er na tien jaar weer kermisplezier is voor de kinderen uit het dorp.
Lorin van Asseldonk, één van de organisatoren, is ontzettend blij met dit grote nieuws voor het peeldorp. "Het is super voor een dorp als Griendtsveen om zoiets neer te zetten."

Kinderkermis

Een grote kermis met attracties zoals de botsauto's, een rups en een schiettent hoeven de inwoners van Griendtsveen niet te verwachten. "We willen klein beginnen", zegt Van Asseldonk. "Denk hierbij aan een kinderkermis waar een draaimolen, meerdere springkussens en een snoepkraam te vinden zijn. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een kleurplatenwedstrijd."
In de toekomst wil de kermisorganisatie graag uitbreiden. "Maar eerst willen rustig aan opstarten, zo heeft het meer kans op slagen en is het levensvatbaar."

Sponsoring

In gemeenschapshuis De Zaal speelt 's middags een matinee-orkest en kunnen bezoekers kermiskaarten met koffie en gebak. Aan de volwassenen wordt een klein bedrag gevraagd voor de entree, voor kinderen is het gratis. "Het is uniek", zegt Van Asseldonk. "Want alles wordt georganiseerd door sponsoring van lokale ondernemers. Daarnaast krijgen we een ondersteuning van Griendtsveen Vitaal."
De laatste editie van de kermis in Griendtsveen vond plaats in 2010. Daarna zag het dorp geen toekomst meer in het evenement.