Bellende man heeft niks met dood Xavier Durlinger te maken

Op de Kollenberg in Sittard werden bloemen, foto's en kaarsen gelegd voor de overleden Xavier Durlinger. © L1 (Bas Dingemanse)
De bellende man die de politie zocht in het onderzoek naar de dood van Xavier Durlinger uit Sittard heeft niks met de zaak te maken.
Dat laat de politie weten.

Camerabeelden

De politie deelde vorige week woensdag camerabeelden van de man op de Putstraat, omdat hij mogelijk over belangrijke informatie zou beschikken. Hij heeft zich vervolgens zelf bij de politie gemeld. De afgelopen dagen is hij als getuige gehoord en hij blijkt niet betrokken geweest te zijn bij de moord. 'Met het uitsluiten van deze richting, gaat het rechercheteam verder met het onderzoek', aldus de politie.
Sittardenaar Xavier Durlinger (19) raakte in mei vermist en werd na een week, op 19 mei, teruggevonden op de Kollenberg in zijn geboorteplaats. Hij kwam door een misdrijf om het leven.

Eerdere aanhouding

Eerder werd Luca M. opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Xavier. Luca had een hooglopend conflict met Xavier. Hij is in juni vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.