Nieuw gras voor Amerikaans kerkhof Margraten

Afbeelding ter illustratie
Het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten krijgt nieuw gras. Een deel van de 8300 graven ligt deze dagen in een kale, bruine vlakte, wachtend op de nieuwe graszoden.
Het vervangen van het gazon is een megaklus voor opzichter Rudy Mingels van de technische dienst. Het verwijderen van het oude gras rond de graven is handwerk. "We willen de kruizen absoluut niet beschadigen", zo verzekert Mingels.

Onderhoud

De metamorfose is noodzakelijk, omdat het gras steeds hoger groeit. "Daarom is het nodig om de rommel onder het gras te verwijderen, zodat het gazon op de perfecte hoogte blijft", zo vertelt Jason Bordelon, sinds vorig jaar de opzichter op het Amerikaanse oorlogskerkhof. "We hebben toch zeker acht tot tien centimeter weggeschraapt", zo weet Mingels, die op de kruizen aanwijst hoe hoog het gras al gevorderd was. "Het nummer was onderaan sommige kruizen al vaak niet meer zo goed te zien."
De vervanging van het gras gebeurt in fases. De volledige vervanging moet in 2027 gereed zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!