Weigeren bloedproef kost bestuurder het rijbewijs

Een automobilist had een groot slagersmes binnen handbereik bij zich © Politie Heuvelland
Een automobilist die woensdag onder invloed van drugs reed is zijn rijbewijs kwijt. Hij weigerde namelijk mee te werken aan een bloedproef.
De politie van het Heuvelland zag dat de bestuurder een verkeersovertreding maakte. Om welke overtreding het gaat en waar precies, is niet bekendgemaakt.

Welbekende geur

Toen agenten met hem in gesprek gingen daarover, kwam hen direct een 'welbekende geur' tegemoet, schrijft de politie op Instagram. Daarop werd een speekseltest afgenomen die duidelijk maakte dat bestuurder onder invloed van drugs reed. Omdat de man weigerde mee te werken aan de bloedproef, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Groot slagersmes

Daar bleef het niet bij, want in de auto lag een groot slagersmes binnen handbereik van de automobilist. "Die natuurlijk niet thuishoort in het verkeer", schrijft de politie. In het bezit zijn van zo'n groot keukenmes is niet strafbaar. Dat wordt het wel als iemand zulk soort messen ergens bij zich heeft waar het geen nut heeft.
De bestuurder heeft twee keer een proces-verbaal gekregen: voor het in bezit zijn van het slagersmes en de verkeersovertreding.