Verdachte van doodsteken arbeidsmigranten Wijlre vrijgelaten

Op 15 augustus 2022 werden twee mannen neergestoken in een appartementencomplex in Wijlre. © Track '88
De politie laat Spanjaard Victor M. (31), onlangs aangehouden op verdenking van het doodsteken van twee arbeidsmigranten in Wijlre, vrij. Hij wordt niet meer als verdachte gezien.
Dat bevestigen politie en advocaat Raimon Maessen tegenover L1. De slachtoffers werden in de nacht van zondag op maandag neergestoken in een appartementencomplex aan de Valkenburgerweg.

Twee slachtoffers

In dat complex zijn meerdere arbeidsmigranten gehuisvest door een uitzendbureau. Victor, één van de bewoners, werd maandag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Toen leefde één van de slachtoffers nog. Het eerste slachtoffer was ter plekke overleden. Dinsdag kwam ook de tweede man om het leven.

Te weinig bewijs

Woensdag is door justitie besloten dat Victor niet wordt voorgeleid aan de onderzoeksrechter en dus naar huis mag. De dertiger uit het Spaanse Tenerife had wel bloed op zijn kleding toen de politie hem aantrof in het pand. Onduidelijk is wat hij daarover heeft verklaard. Hij geldt in ieder geval niet meer als verdachte en het onderzoek naar de dubbele steekpartij duurt voort.
De slachtoffers zijn mannen van 29 en 25 jaar oud uit Portugal en Spanje.