NS-personeel staakt in Limburg op 31 augustus

Het personeel van NS gaat vanaf volgende week staken © iStock
Het personeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS) legt op woensdag 31 augustus het werk in Limburg neer.
De staking in Limburg maakt onderdeel uit van een reeks estafettestakingen van 24 uur. De staking volgt na stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC. De cao-onderhandelingen gaan onder meer over het verhogen van het uurloon.

Geen treinen

De acties beginnen volgende week woensdag in de regio noord. De regio's oost en zuid, waar Limburg onder valt, zijn als laatste aan de beurt op 31 augustus. Een woordvoerder van FNV spreekt tegenover het ANP de verwachting uit dat er geen treinen zullen rijden op de plaats waar acties plaatsvinden.

Intercity en sprinter

In Limburg zou dat betekenen dat de intercity tussen Eindhoven Centraal en Maastricht en Heerlen niet zou rijden, net zoals de sprinter tussen Weert en Tilburg Universiteit.

Reizigers

"Onze leden beseffen heel goed dat ze gedurende de acties de reizigers zullen raken. Dat is spijtig, maar de overlast is onvermijdelijk en uiteindelijk ook in het belang van de reizigers. We zien nu dat NS de vacatures niet ingevuld krijgt en dat er daarom treinen uitvallen en de sociale veiligheid ernstig onder druk staat", zegt de vakbond tegen ANP.

Landelijke staking

Mochten de estafettestakingen niet het gewenste effect hebben, komt er volgens het FNV een week later een landelijke staking.