Peel en Maas wil alsnog 250.000 euro van Peter Gillis

Peter Gillis © ANP
De gemeente Peel en Maas is een invorderingstraject gestart om de Oostappen Groep van Peter Gillis een dwangsom van 250.000 euro te laten betalen.
Dat meldt de gemeente Peel en Maas woensdagochtend.

Arbeidsmigranten

De ster van het televisieprogramma Massa is Kassa moest voor 11 juli een dwangsom van een kwart miljoen euro betalen omdat bij een controle op het Oostappen-vakantiepark De Berckt in Baarlo gebleken is dat arbeidsmigranten er illegaal werden gehuisvest. Gillis betaalde niet en dus start de gemeente een invorderingstraject. "We hebben aan Oostappen Vakantiepark De Berckt kenbaar gemaakt dat we voornemens zijn het bedrag in te vorderen", laat de gemeente in een reactie weten.

Deurwaarder

Nu de gemeente het invorderingstraject heeft gestart zijn er twee mogelijkheden voor Gillis. De televisiester kan alsnog het gevraagde bedrag betalen of ervoor kiezen om bezwaar in te dienen. Op basis van het bezwaar bepaalt de gemeente of ze het invorderingstraject verder zetten. Mocht de Oostappen Groep van Gillis dan alsnog niet betalen krijgt hij eerst twee aanmaningen en in het uiterste geval kan ook een deurwaarder worden ingeschakeld.

Onder vuur

Naast het betalen van een dwangsom aan de gemeente Peel en Maas ligt Peter Gillis ook nog onder vuur vanwege een officiële verdenking van het Openbaar Ministerie. Hij zou zijn vriendin Nicol Kremers hebben mishandeld.
De Oostappen groep was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.