Elvis 45 jaar dood: 'Blijft een bijzondere dag'

Bloemen en foto's op de Elvis-herdenkingsplek in het Duitse Bad Nauheim. © Mario Nagtzaam
Het is dinsdag precies 45 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Voor fans een dag om extra stil te staan bij The King of Rock and Roll en zijn muziek.
Dat geldt ook voor Mario Nagtzaam uit Horst die al sinds zijn negende nummers van Elvis zingt.

Optreden

Nagtzaam staat jaarlijks stil bij het overlijden van de wereldberoemde Amerikaanse zanger door op zijn sterfdag extra veel Elvis-muziek te draaien. Voor de Horstenaar is deze week extra bijzonder. Hij mocht afgelopen weekend namelijk optreden op het grootste Elvis Presley-festival van Europa, in het Duitse Bad Nauheim.

Speciaal randje

Bad Nauheim is een plek met een speciaal randje voor fans, want Elvis heeft een tijdje in het plaatsje gewoond. Nagtzaam heeft na zijn optreden op het festival een bezoek gebracht aan de straat waar het huis staat waar zijn idool heeft gewoond.
Mario Nagtzaam zingt en speelt sinds zijn 9de nummers van Elvis. © L1 (Tim van der Weerden)

Muziek en stijl leven voort

Nagtzaam zag in Duitsland dat de muziek en stijl van Elvis nog steeds volop voortleven. "Overal waar je kijkt, zie je mensen in een Elvis-shirt of allemaal cadillacs. Het is ongelooflijk hoeveel die man nog steeds voor zoveel mensen betekent."

'Kippennekje'

Maar wat maakte Elvis nou eigenlijk zo bijzonder? Een vraag waar de Horster Elvis-fan niet lang over na hoeft te denken. "Zijn charisma. Elvis had een bepaalde uitstraling, maar hij keek niet graag naar zichzelf en luisterde niet naar zijn eigen muziek. Hij vond ook dat hij een 'kippennekje' had. Daarom zette hij de kraag van zijn outfit ook omhoog."