Ook tweede slachtoffer (29) steekpartij Wijlre overleden

De recherche verricht onderzoek in het appartementencomplex in Wijlre. © Track '88
De steekpartij in Wijlre waarbij een arbeidsmigrant om het leven is gekomen, heeft ook een tweede leven geëist. Het tweede slachtoffer (29) lag na het incident in kritieke toestand in het ziekenhuis en heeft het uiteindelijk niet gered.
Dat meldt de politie. De steekpartij vond in de nacht van zondag op maandag plaats in een appartementencomplex aan de Valkenburgerweg waar voornamelijk arbeidsmigranten waren gehuisvest.

Spaanse verdachte

Maandag werd de Spaanse verdachte Victor M. (31) gearresteerd. Hij woont ongeveer een jaar in Nederland en werkt sindsdien voornamelijk als schoonmaker. De beide slachtoffers woonden in andere ruimtes in hetzelfde complex. Ze zijn met een keukenmes gestoken. Het is onduidelijk wat er precies aan de steekpartij voorafging. De politie spreekt over een 'conflict'.

Tweemaal doodslag

Victor wordt verdacht van tweemaal doodslag. Hij werd door de politie met bebloede kleding aangetroffen en is maandag meteen uitgebreid verhoord. Het is onduidelijk wat er uit dat verhoor is gekomen. Zijn advocaat Raimon Maessen wil tot op heden niet reageren op vragen over de zaak.
Het eerste slachtoffer was een 25-jarige man en overleed ter plekke. De tweede man is uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden. Uit informatie van L1 blijkt dat de slachtoffers uit Portugal en Spanje kwamen.