25 kandidaten voor kieslijst BBB in Limburg

Caroline van der Plas van de BBB © ANP
De Boer Burger Beweging (BBB) heeft 25 kandidaten die willen meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar.
Dat laat woordvoerder Wim Jaspers weten aan L1.

Bezoek aan Limburg

Boegbeeld Caroline van der Plas is bezig met een tour door Nederland en ze wil in iedere provincie de kandidaten ontmoeten. Ook in Limburg is ze inmiddels geweest, maar dat gebeurde zonder media-aandacht. Volgens de woordvoerder van de partij wordt de kandidatenlijst bekendgemaakt in oktober.

Geen gedoe

Tijdens een bezoek aan Zeeland zei Van der Plas dat ze de kandidaten zorgvuldig selecteren. Ze wil voorkomen dat er problemen en conflicten ontstaan zoals dat in het verleden vaker gebeurde bij nieuwe partijen. "De eerste gesprekken zijn vorig jaar al geweest en de eerste schifting ook", zei Van der Plas tegen de NOS. "We worden in ieder geval niet in maart verrast met 'oh jee, wat hebben we nu op de lijst gezet'. We kennen de mensen inmiddels goed en dat is ook de reden waarom ik deze tour doe. Om zelf de mensen ook te leren kennen."
Volgens Wim Jaspers wordt goed gekeken of de kandidaten bij de BBB passen. "Heeft hij het BBB-dna, het familiegevoel? Daar letten we vooral op en natuurlijk op standpunten die ze in het verleden ook naar buiten gebracht hebben."

Concurrent van CDA

De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023. In de peilingen doet de Boer Burger Beweging het goed en zou de partij mogelijk veel stemmen kunnen afsnoepen van het CDA, dat tot nu toe gold als de partij van de boeren.