L1mburg Centraal: Dode en gewonde bij steekpartij in Wijlre

De recherche verricht onderzoek in het appartementencomplex in Wijlre. © Track '88
We maken de planeet kapot met ons koopgedrag, dode en gewonde bij steekincident in Wijlre, helft minder nieuwe bezoekers bij Toon Hermans Huis en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Dode en gewonde bij steekincident in Wijlre

Bij een steekincident in Wijlre is een man om het leven gekomen. Hulpdiensten troffen in een appartementencomplex aan de Valkenburgerweg twee gewonde mannen aan. Eén van hen overleed ter plekke, de ander is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Een derde man is als verdachte gearresteerd.

We maken de planeet kapot met ons koopgedrag

Prijsstijgingen, het gaat er voortdurend over en velen zullen het op vakantie ook gemerkt hebben. Na de vakantie gaan we dan vaak op zoek naar koopjes. Hoogleraar Nancy Bocken roept op om dat niet te doen, maar gewoon minder te kopen. Goed voor de portemonnee en het milieu, want met onze huidige koopgedrag consumeren we de wereld kapot, meent zij.

Helft minder nieuwe bezoekers bij Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplek voor kankerpatiënten en hun naasten. Sinds corona is het aantal nieuwe bezoekers gehalveerd.

Op zoek naar zen: alpaca

Ze werken beiden fulltime, hebben een gezin, een druk sociaal leven en rennen dus altijd van hot naar her. Onze regisseur Eric Wijnhoven en presentator Fabienne Nijsten. Deze week gaan zij op zoek naar de ultieme manier om te ontspannen. Eric en Fabienne op zoek naar zen.