Spaanse arbeidsmigrant gearresteerd voor fatale steekpartij

Op 15 augustus 2022 werden twee mannen neergestoken in een appartementencomplex in Wijlre. © Track '88
De man die maandag is gearresteerd voor een dodelijke steekpartij in Wijlre, is arbeidsmigrant Victor M. (31) uit het Spaanse Tenerife. Een tweede slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Dat blijkt uit informatie in handen van L1. De steekpartij vond plaats in een pand aan de Valkenburgerweg in de nacht van zondag op maandag. Een politiewoordvoerster bevestigt dat er een 31-jarige man is aangehouden.

Buren en collega's

De verdachte en beide slachtoffers woonden in hetzelfde appartementencomplex. Zij werkten via een uitzendbureau, voornamelijk als schoonmaker. Eén van de slachtoffers heeft net als Victor de Spaanse nationaliteit, het tweede slachtoffer is een Portugees. De politie wil over de nationaliteit van betrokkenen niets kwijt, alleen dat de overleden man 25 jaar oud was en het tweede slachtoffer 29 jaar oud is. Die laatste ligt volgens een politiewoordvoerster 'zwaargewond' in het ziekenhuis.
Het is nog onduidelijk wat voorafging aan het fatale incident. Een politiewoordvoerder zei eerder in de L1 Nieuwsshow dat de mannen 'een conflict' hadden. De twee slachtoffers zouden met een keukenmes zijn gestoken.

Bebloede kleding

Verdachte Victor is door de politie aangetroffen met bebloede kleding. Hij wordt officieel verdacht van doodslag en poging tot doodslag. Het is onduidelijk of de Spanjaard inmiddels iets heeft verklaard over het voorval en wat hij in dat geval heeft gezegd. Zijn advocaat Raimon Maessen wil daar op dit moment niets over kwijt.