L1mburg Centraal: Chemelot neemt maatregelen tegen droogte

Het Chemelot-terein in Geleen. © Jean-Pierre Geusens
Industrieterrein Chemelot in Geleen maakt zich op voor de gevolgen van de aanhoudende droogte, een bijzonder moment voor André Rieu, het vertrek van voetballer Perr Schuurs uit Nieuwstadt en meer Limburgs nieuws.

Chemelot op ergste voorbereid vanwege de droogte

Vanwege de droogte zouden fabrieken op het Chemelotterrein in Geleen de komende weken minder water kunnen krijgen. In het meest extreme geval moeten fabrieken daardoor dicht.

Een eigen roos voor André Rieu

Precies honderd jaar geleden vond het allereerste Feest van de Roos plaats bij kasteel de Borggraaf in Lottum. Om dit jubileum te vieren, bracht André Rieu een bezoekje aan het rozendorp. De wereld ligt al tientallen jaren aan zijn voeten, maar een eigen roos had de violist nog niet. Tot vanochtend. Tijdens het Feest van de Roos in Lottum doopte hij zijn eigen roos.

Zo ziet de droogte in Limburg er vanaf boven uit

Het lijkt wel Australië, maar het is Limburg. De aanhoudende droogte laat zijn sporen na in het landschap.

Transfer Perr Schuurs naar Torino nabij, Fortuna profiteert

Perr Schuurs gaat zeer waarschijnlijk zijn loopbaan een nieuwe impuls geven bij Torino FC. Voor de verdediger uit Nieuwstadt ligt een vierjarig contract klaar bij de club uit de Serie A. Voor Fortuna Sittard zal de overgang van Schuurs naar Italië ook nog geld opleveren.