Dagrecord: officieel warmste 14 augustus ooit in Limburg

Stockfoto © iStock
Het is de warmste 14 augustus sinds het begin van de temperatuurmetingen. Op het KNMI-weerstation in Beek liep de temperatuur zondagmiddag op naar 32,3 graden.
Het oude officiële record stond op 30,6 graden. Dat werd op 14 augustus 2001 gemeten op het KNMI-weerstation op de luchthaven in Beek. En het is zelfs warmer dan het onofficiële record, gemeten op het voormalige KNMI-weerstation in Maastricht. Daar werd het op 14 augustus 1911 namelijk 32,2 graden.

Hittegolf

In heel Limburg kwam de temperatuur zondagmiddag weer boven de 30 graden uit. Daarmee is het de vijfde tropische dag op rij in onze provincie. Maandag kan er een einde komen aan deze reeks: Meteo Limburg verwacht dat het, vanwege regen- en onweersbuien, niet warmer zal worden dan 29 graden.
Aan de hittegolf komt daarmee overigens nog geen einde. Zolang de temperatuur boven de 25 graden blijft hangen, duurt deze gewoon voort.

Broeierig warm

Dinsdag blijft het wel droog en wordt het drukkend warm, maximaal zo'n 30 graden. Ook woensdag en donderdag is het broeierig warm, maar de temperatuur daalt dan wel naar respectievelijk zo'n 27 en 24 graden. Daarmee zou er aan het eind van deze week toch een einde aan de hittegolf kunnen komen.