L1mburg Centraal: brand Brunssummerheide onder controle

Brand op de Brunssumerheide © Orange Media
Naast de brand ook aandacht aan een woonwijk in Sittard-Geleen, die wordt verwarmd met zout en water.

Brand Brunssummerheide na nacht blussen onder controle

Een grote brand op de Brunssummerheide vannacht. Het vuur brak donderdagavond uit. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met blussen en nablussen. Pas ruim 12 uur later werd het sein brandmeester gegeven. Het was moeilijk om het vuur onder controle te krijgen omdat de brand op sommige plekken diep in de bodem zat.

Gaan we minder kleding kopen?

Na coronacrisis is de torenhoge inflatie een nieuwe crisis waar winkeliers zich mee geconfronteerd zien. Met name kledingwinkels vrezen dat de klant na de zomer de hand op de knip zal houden en de wintercollectie matig verkocht zal worden.

Woonwijk verwarmd met zout en water

Bij de Technische Universiteit Eindhoven is een warmtebatterij met zout en water ontwikkeld die bijdraagt aan de transitie om huizen van het gas te krijgen. Vanaf volgend jaar wordt met zo'n warmtebatterij een woonwijk van 50 huizen in Sittard-Geleen voorzien van warm water en verwarming.

Fortuna zuinig op vedette Yilmaz

Fortuna Sittard maakt zich op voor de eerste uit-wedstrijd. Zondag speelt het team tegen de nummer vier van vorig jaar, FC Twente. Dan kunnen ze sterspeler Burak Yilmaz goed gebruiken, maar trainer Sjors Ultee is zuinig op zijn vedette.

Orlando Festival viert 40-jarig jubileum

Het is het oudste festival voor kamermuziek in Nederland, het Orlando Festival in Kerkrade. Twee jaar geleden hing het voortbestaan nog aan een zijden draadje, want er was geen geld. Maar het festival is gered en viert de komende anderhalve week het 40-jarig jubileum.

Het ideale lichaam: een positieve mindset

Je kunt allerlei zaken doen om een strak zomerlichaam te krijgen. Toch is zo'n afgetraind lijf niet voor iedereen weggelegd. Dat is geen reden tot wanhoop, zegt stylist Edith Dohmen uit Schinveld. Op een gezonde manier met je eten en met jouw lichaam bezig zijn en een positieve mindset hebben is waar het volgens Edith om draait.

Efteling in Antonio's achtertuin in Weert

Het is voor de echte Eftelingliefhebber een grote snoepwinkel, de tuin van Antonio Bruijnaers uit Weert. Je waant je even in het sprookjesbos uit Kaatsheuvel. Veel creaties zijn een letterlijke kopie die geestelijk vader van de Efteling, Anton Pieck, ooit zelf heeft ontworpen. Nu zit Antonio in zijn schuurtje achter zijn huis iedere vrije minuut te werken aan zijn eigen mini-Efteling.