Weertenaar heeft eigen Efteling als achtertuin

Eftelingliefhebber Antonio Bruijnaers in eigen sprookjesbos © L1 (Ruud van Broekhoven)
Wie in de tuin van Weertenaar Antonio Bruijnaers (59) loopt denkt even in de Efteling te zijn.
Hij heeft veel voorwerpen uit het sprookjesbos nagemaakt en in zijn tuin geplaatst.

Anton Pieckplein

Het begon met een oude ansichtkaart van Anton Pieck, de kunstenaar en prentenmaker die het originele Sprookjesbos ontwierp. Hij bouwde de prent na in zijn tuin. Inmiddels staat het helemaal vol: "Als ik 's morgens een kopje koffie pak, dat zit ik op het Anton Pieckplein".
Roodkapje
In de werkplaats achter zijn huis wordt er volop gewerkt aan de nieuwste creatie. Roodkapje. De materialen die hij gebruikt zijn haast allemaal al een keer gebruikt. Toch zie je dat er niet aan af en zijn sommige objecten echt een kopie van de ontwerpen die Anton Pieck ooit zelf maakte.

Niemand pijn

Naast het Anton Pieckplein is ook in de woning een heus museum. Een grote klok van de Zeven Geitjes, de heks van Hans en Grietje en een kast die zo in een kabouterhuisje kon hebben gestaan. Bruinaers heeft nog geen reactie van het attractiepark zelf gekregen: "Ik doe er niemand pijn mee, het blijft in mijn eigen tuin en ik hoop dat andere mensen er van kunnen genieten."
Toch blijft dat genieten beperkt. De poorten van deze mini Efteling blijven vooralsnog gesloten. Toch kan het zijn dat buurtbewoners een glimp van zijn creaties kunnen gaan zien. Want langnek staat nog wel op het wensenlijstje van de Eftelingliefhebber om te maken.