L1mburg Centraal: Aanhoudende droogte teistert de natuur

De aanhoudende droogte zorgt voor steeds meer problemen. © iStock
Zware eerste dag Heuvelland4daagse en meer Limburgs nieuws
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 11 augustus 2022.

Aanhoudende droogte teistert de natuur

De aanhoudende droogte zorgt voor steeds meer problemen, niet alleen op de grote rivieren waar het watertekort lastig kan zijn voor bijvoorbeeld de scheepvaart. Ook in de natuur waar beken en poelen droogvallen en zeldzame planten en dieren dreigen te verdwijnen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Zware eerste dag Heuvelland4daagse

Het is warm, maar toch stonden donderdagmorgen ruim vijfduizend wandelaars aan de start voor de Heuvelland4daagse, met extra waterpunten, EHBO en er was de mogelijkheid om eerder te starten, maar evengoed was het kreunen en steunen tijdens de eerste wandeldag.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Gratis trouwen in Venray té populair

Het gratis trouwen op donderdag is populair in de gemeente Venray. Hoewel het alleen bestemd is voor bruidsparen met een smalle beurs, maken ook mensen die meer draagkrachtig zijn er gebruik van. De gemeente wil daarom het kosteloze huwelijk gaan ontmoedigen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Het ideale lichaam: social media

Waarom willen we überhaupt met een afgetraind lichaam op het strand of aan het zwembad paraderen? Een van die reden is dat we ons graag met andere mensen vergelijken en dat we erbij willen horen. In het echt, maar in de laatste tijd vooral via social media. Volgens experts, maar ook volgens de sporters zelf, hebben social media grote invloed op ons sportgedrag.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Pitlane blikt vooruit op tweede helft Formule 1-seizoen

Max Verstappen geniet momenteel van zijn zomervakantie, voordat hij over twee weken het Formule 1-seizoen hervat met de Grand Prix van België. Ons autosportprogramma Pitlane heeft geen zomerstop. In een nieuwe aflevering maken Sem Caelen en Xavier Maassen de voorlopige balans op en kijken ze vooruit naar de races die nog komen gaan.
Bekijk hier de hele reportage terug.