OM in hoger beroep tegen vrijspraak schoonmoedermoord

Rechtbanktekening van de huisarts in de rechtbank Maastricht. © Beeld: ANP
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de 62-jarige huisarts George W. uit Maastricht.
Eind juli sprak de rechtbank in Roermond George vrij van de jarenlange verdenking dat hij zijn schoonmoeder in 2016 met medicijnen om het leven had gebracht. Volgens justitie blijven er nog wat vragen onbeantwoord.

Twaalf jaar

Verder wijkt het standpunt van het OM 'in aanzienlijke mate af van het oordeel van de rechtbank'. De openbare aanklager eiste begin juni twaalf jaar cel, omdat George volgens justitie toentertijd zijn schoonmoeder bewust een dodelijke hoeveelheid medicijnen heeft toegediend in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Volgens het OM deed hij dat omdat hij uit was op haar geld.

Rechtsvragen

Verder zegt justitie dat het oordeel van het Hof voor 'een zaak als deze onontbeerlijk is'. "Het gaat niet alleen om waarheidsvinding, maar ook om actuele en maatschappelijk zeer relevante rechtsvragen", aldus het OM.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!