Start Heuvelland4daagse: wandelaars kiezen kortere afstand

De eerste wandelaars waren er vroeg bij donderdagochtend. © L1
De Heuvelland4daagse is donderdag in Berg en Terblijt van start gegaan. Deelnemers kunnen kiezen tussen 7, 14, 21, 28 of 42 kilometer.
Bij de start lieten verschillende wandelaars weten dat ze vanwege de hitte voor een kortere afstand hebben gekozen. Volgens Meteo Limburg wordt het donderdag tropisch warm met maxima van 32 à 33 graden.

'Aan mezelf denken'

"Normaal lopen we 42 kilometer", aldus een wandelaarster. "Maar nu kiezen we voor 21 kilometer. Het moet wel leuk blijven." Een andere wandelaar zegt ook voor de helft van zijn gebruikelijke afstand te kiezen.
"Normaal loop ik 42 kilometer en het kan misschien ook wel, maar ik moet aan mezelf denken." Een andere wandelaar vertelt met twee keer zoveel water op pad te gaan als normaal. "Ook ben ik goed ingesmeerd en met een saharapetje goedgemutst. We gaan ons best doen."

Maatregelen

Vanwege de verwachte hitte heeft de organisatie verschillende maatregelen genomen. Er zijn extra waterpunten, meer ingerichte rustplekken en konden wandelaars al om 6:30 uur starten, een half uur eerder dan normaal.
Aan de Heuvelland4daagse doen jaarlijks zo'n 5000 tot 6000 wandelaars mee. Door corona kon de tocht twee jaar niet doorgaan.