Andere opzet Zuid-Limburgs Bondsschuttersfeest wegens hitte

Vanwege de hitte wordt het feest afgelast. © Jan Vergoossen
Het 255e Bondsschuttersfeest van de Rooms Katholieke Zuid-Limburgse Schuttersbond (RKZLSB) in Mechelen gaat zondag in aangepaste vorm door vanwege de verwachte hitte.
Er gaat een streep door het ontvangst, de presentatie van de deelnemende schutterijen, de optocht en de mars- en excercitiewedstrijden. Dat laat de schuttersbond in een persbericht weten.

Gezondheid

"De persoonlijke gezondheid van alle deelnemers en alle bezoekers dient immers voorrang te hebben en vormt de reden voor dit besluit", aldus de schuttersbond.
De komende dagen wordt het warm en is de kans op een hittegolf groot. Daarom is er een Hitteplan ingesteld, dat waarschijnlijk tot na het weekend actief blijft.

Bingo-avond

Overigens gaan de activiteiten van schutterij Sint Sebastinus uit Mechelen, zoals de bingo-avond op vrijdag en de schietwedkamp op zaterdag, wel door. "De organisatie treft een aantal voorzorgsmaatregelen gezien de hittegolf waarmee we deze hele week nog te maken hebben. Desalniettemin blijven de omstandigheden extreem. Let daarom goed op uzelf en op elkaar!" valt tot slot te lezen in het persbericht.