L1mburg Centraal: Heuvelland4daagse in tropische hitte

Afbeelding ter illustratie. © iStock
Ook ijsjes zijn fors duurder geworden, eerste Heuvelland4daagse in tropische hitte en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 10 augustus.

Ook ijsjes zijn fors duurder geworden

Iedereen merkt het: boodschappen zijn een stuk duurder geworden. Een gezin van vier is dit jaar gemiddeld 1500 euro meer kwijt dan vorig jaar. Vooral pasta, olie, brood en zuivelproducten zijn flink in prijs gestegen. IJsjes zijn ook flink duurder geworden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Eerste Heuvelland4daagse in tropische hitte

Van hevige plensbuien tot een stralend zonnetje. Bij de Heuvelland4daagse hebben ze de afgelopen jaren al alle typen weersomstandigheden gehad. Maar vier dagen wandelen in een tropische hitte, dat is in al die 33 jaar nog niet eerder voorgekomen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Veertig jaar Awacs-basis Geilenkirchen

De koude oorlog, de aanslagen van 11 september, de oorlog in Afghanistan en nu de situatie langs Oekraïens-Russische grens. Telkens speelt de Awacs-basis in Geilenkirchen, vlak over de grens bij Schinveld, een belangrijke rol bij het bewaken van het luchtruim. Dit jaar viert de NAVO-basis haar 40e verjaardag. Toch is de toekomst onzeker, pas over 3 jaar zal duidelijk worden of de basis ook na 2035 blijft bestaan en of de oude, luidruchtige toestellen worden vervangen door milieuvriendelijke vliegtuigen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Het ideale lichaam: de topsporter

De zomer is aangebroken en in de afgelopen maanden hebben veel mensen de motivatie kunnen vinden om naar de sportschool te gaan. Want iedereen wil toch op strand liggen met een afgetraind lichaam? Wat moet je daarvoor doen en wat moet je juist laten? Iemand die daar antwoord op heeft is een topsporter die 365 dagen per jaar met zijn lichaam bezig is.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Beachvolleybal is 'hot' in Venlo

Als er één sport geschikt is bij de huidige zomerse omstandigheden dan is het beachvolleybal. In Venlo werd pal langs de Maas een heus volleybalstadion gebouwd, zodat de beste volleybalsters van Nederland hun kunsten konden vertonen, allemaal om de sport bekender te maken bij het grote publiek.
Bekijk hier de hele reportage terug.