Maastrichtse alpinist omgekomen tijdens beklimming

Bekendam gleed op een hoogte van 3.910 meter uit en viel hij in de flank van de berg naar beneden. © iStock
De uit Maastricht afkomstige alpinist Roland Bekendam (64) is dinsdag om het leven gekomen terwijl hij de Täschhorn in Zwitserland beklom.
Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). "Roland was een van de meest ervaren allround klimmers van Nederland."

Mischabelgraat

De alpinist was van plan samen met een partner de Mischabelgraat te beklimmen. Volgens de vereniging gleed Bekendam op een hoogte van 3.910 meter uit en viel hij in de flank van de berg naar beneden. Hulp van een reddingsarts mocht niet meer baten.

Ervaren klimmer

Bekendam stond bekend als een ervaren klimmer van tal van alpiene routes. Ook ging hij meerdere malen op expeditie, onder meer naar Pakistan, Nepal en Groenland. "Roland was een mentaal én fysiek sterke klimmer die alle disciplines van de sport beheerste", deelt de NKBV.
Bij de vereniging was Bekendam onder andere voorzitter van de Commissie voor Expedities en de Alpiene Topsport en redactielid van de Berggids.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!