Oplossing treinperikelen: langere overstaptijd in Sittard

Een trein van de NS © iStock
Er is een oplossing voor de te korte overstap op het station in Sittard voor treinreizigers vanuit Heerlen en Maastricht richting Eindhoven.
Door een kapotgereden spoorbrug moeten reizigers overstappen in Sittard. Reizigersvereniging Rover Limburg heeft al langere tijd klachten over de tijd die reizigers hebben om over te stappen. Voor mensen die moeilijk ter been zijn is de overstap bijna onmogelijk.

Overleg

Na overleg tussen Arriva, NS en ProRail is het gelukt om een oplossing te vinden. "De treinen komen nu zoveel mogelijk op hetzelfde perron of een aangrenzend perron aan", zo schrijven de organisaties. "Door de aanpassing stopt de stoptrein van Arriva uit Kerkrade vanaf woensdag weer op het middenperron waardoor de korte aansluitingen op de Intercity van NS goed te halen zijn."

Gepuzzel

In juli reed een vrachtauto tegen een spoorbrug aan in Sittard. Door de botsing ontstond grote schade aan de rails. Een van de twee sporen op de brug was onbruikbaar, waardoor de dienstregeling moest worden aangepast. Het aantal treinen tussen Roermond en Sittard werd gehalveerd. De aanpassing zorgde voor een hoop gepuzzel bij reizigers, zo werden aansluitingen onhaalbaar voor sommigen.
Het herstellen van de schade aan de spoorbrug gaat tot eind september duren. Daarna wordt weer volgens de normale dienstregeling gereden.