L1mburg Centraal: zweefmolen Venray te dicht bij boom

De zweefmolen is momenteel gesloten. © L1
Opknapbeurt in 2023 voor start- en landingsbaan Maastricht Aachen Airport en meer Limburgs nieuws.

Attractie raakt boom, acht gewonden op kermis Venray

Omdat een zweefmolen te dicht bij een grote boom stond, zijn acht bezoekers van de Venrayse kermis gewond geraakt. Dat gebeurde maandagavond laat. Volgens de exploitant van de attractie die tientallen meters de lucht in gaat, zouden enkele stoeltjes een boom hebben geraakt. Acht mensen die in de attractie zaten raakten lichtgewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis.

Opknapbeurt voor landingsbaan Maastricht Aachen Airport

Na de felle discussies over het wel of niet openblijven van Maastricht Aachen Airport gaat de luchthaven zich nu klaarmaken voor de toekomst. Binnenkort wordt bekend welke aannemer de start- en landingsbaan mag gaan renoveren. Een klus van zeker 35 miljoen euro. Als de politiek eind dit jaar definitief instemt met het openblijven, kan er volgend jaar gestart worden met de werkzaamheden.

Nieuwe verkeerscampagne voor boer en burger

Het is behoorlijk druk in het Heuvelland. Vooral op smalle landweggetjes is het opletten geblazen: wandelaars, fietsers, auto's, landbouwvoertuigen. Een ongeluk is dan zo gebeurd. De LLTB start daarom een nieuwe verkeerscampagne, voor boeren en burgers.

Killerbodies voor de zomer: voeding

Iedereen wil het ideale lichaam om met een afgetrainde killerbody op het strand of aan het zwembad te kunnen paraderen, maar zo'n lichaam krijg je niet cadeau. Met sporten als een malle alleen kom je er niet. Als je resultaat wil behalen is voeding het allerbelangrijkst.

MVV incasseert 3-1 nederlaag tegen Jong AZ

Een valse start voor MVV. De ploeg van trainer Verberne begon tegen Jong AZ te bescheiden en dat leidde uiteindelijk tot een nederlaag. De MVV-trainer had het zich anders voorgesteld.

Veel animo voor sjoelen met Anita's

Alle Anita's van Limburg opgelet! In Venlo vindt binnenkort een bijzonder eerbetoon plaats aan iedereen met deze naam, sjoelen met Anita's. Dat is een ludiek idee van twee vriendinnen uit Velden. Wat begon als een grapje, is inmiddels behoorlijk serieus geworden: tientallen Anita's hebben zich al aangemeld.