Op deze plekken kun je beter geen verfrissende duik nemen

Een waarschuwingsbord voor blauwalg. © Piet Vinken
Een verfrissende duik kun je niet overal in Limburg nemen. Vanwege blauwalg kun je op sommige plekken beter niet zwemmen.
Het Waterschap Limburg heeft waarschuwingsborden geplaatst aan de oevers waar een duik niet verstandig is.

Blauwalg

Het gaat om de Zeekoelen in Brunssum, camping de Oosterdriessen Eijsden, Funvalley in Eijsden, Event Beach, Naturistenvereniging De Maasplassen in Maastricht en de Dilkenplas in Ohé en Laak. Op deze plekken zwemmen, kan gevaarlijk zijn voor zowel mensen als dieren. Blauwalg levert bijvoorbeeld huiduitslag, hoofdpijn, ademhalingsproblemen en duizeligheid op. Daarom wordt het sterk afgeraden om er het water in te springen.
Als het gevaar voor blauwalg is verdwenen, verwijdert Waterschap de borden.

Zwemmersjeuk

Bij vakantiepark BreeBronne in Maasbree is door het waterschap zwemmersjeuk vastgesteld. Ook daar is een waarschuwing voor ingesteld. Bij zwemmersjeuk kruipen larven van een platworm in de huid. Daarna komen er jeukende, brandende bobbeltjes op de huid. Ook kan het koorts, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken.

Hittegolf

Vanaf woensdag lopen de temperaturen flink op. Volgens Meteo Limburg kunnen we ons opmaken voor de eerste hittegolf van het jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!