L1mburg Centraal: Sommige baasjes zijn hun coronahond zat

Stockfoto © iStock
Duimen voor een goed wijnjaar en meer Limburgs nieuws.

Sommige baasjes zijn hun coronahond zat

Dolgelukkig waren ze, de tientallen mensen die vorig jaar, midden in de coronapandemie, op Maastricht Aachen Airport hun nieuwe huisdier kwamen ophalen. Zwerfhonden uit andere delen van Europa kregen hier een nieuw thuis. Maar amper een jaar later blijken baasjes genoeg te hebben van hun viervoeter. De dieren bleken toch onhandelbaar en belanden bij een opvangplek.

Wordt het een goed wijnjaar? Nog even afwachten!

Veel droogte, hoge temperaturen en zelfs extreme hitte. Wijnjaar 2022 is compleet anders dan vorig seizoen. Tot nu toe zijn de wijnboeren tevreden, ondanks dat sommige druiven zonnebrandschade hebben opgelopen door de hitte. Sommige druiven vertonen zelfs al de véraison, oftewel verkleuring. Of het daarmee ook een goed wijnjaar wordt? Dat is nog even afwachten. Er kan namelijk nog veel gebeuren in de wijngaard, vooral nu de weersomstandigheden vaak excessen kent.

Terug in de tijd: Oude Ambachten Einighausen

Bijenkorf vlechten, strop stoken en ploegen met een trekpaard. Einighausen veranderde zondag in een openluchtmuseum waar oude ambachten herleefden, voor de veertigste keer. Een mooie traditie in tijden dat uitgerekend het boerenambacht onder druk staat. Wat kunnen we leren van het verleden?

Na drie jaar afwezigheid weer Ironman Maastricht

Zo'n 2000 atleten uit de hele wereld kwamen dit weekend in actie tijdens de Ironman in Maastricht. Na drie jaar afwezigheid stond er weer een lange afstand op het programma: bijna vier kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen én dan nog een hele marathon lopen. Een inwoner van Maastricht deed dat het allersnelste.

Killerbodies voor de zomer

De zomer is aangebroken en in afgelopen maanden hebben we weer de motivatie kunnen vinden om naar de sportschool te gaan. Maar om een goed resultaat te behalen, komt meer kijken dan twee maandjes intensief je abonnement bij de fitness benutten. Wat moet je doen en wat moet je juist laten om je doelen te behalen?