L1mburg Centraal: Wereldkampioenen snelschrijven

Stockfoto © iStock
Kachelhout schaars en duur, wereldkampioenen snelschrijven arriveren in Maastricht en meer Limburgs nieuws.

kachelhout schaars en duur

Wie er in de winter warmpjes bij wil zitten, moet nu handelen. Veel mensen schakelen over op de kachel om hun huis te verwarmen. Maar de prijs van stookhout is ook flink omhoog aan het gaan. De verkoop van kachelhout begint normaal gesproken pas op gang te komen in oktober, maar dit jaar is het nu al topdrukte bij de houthandel.

Wereldkampioenen snelschrijven arriveren in Maastricht voor internationaal congres

Hoe snel kun je typen? Gemiddeld typen we rond de 40 woorden per minuut met een nauwkeurigheid van 92 procent. Maar dat is niks vergeleken bij de snelste stenotypist ter wereld. Die typt 360 woorden per minuut, met een nauwkeurigheid van 97 procent. In Maastricht was zondag het wereldkampioenschap snelschrijven.

Duizenden fans zagen Fortuna nipt verliezen van Ajax

Het was een droomdebuut voor Fortuna-sterspeler Burak Yilmaz. Met een mooie vrije trap maakte hij de aansluitingstreffer tegen Ajax. Helaas voor de fans: daar bleef het bij. Fortuna verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-3 van de landskampioen. Toch was de sfeer er niet minder om.

Hoe staat MVV er voor bij de start van de competitie

Voor MVV begint het seizoen morgen. De Maastrichtenaren willen een minder anoniem seizoen draaien dan afgelopen jaar. Daarom ook is Koen Kostons teruggekeerd in Maastricht na een kort buitenlands avontuur. Hij moet een van de kartrekkers worden binnen de jonge selectie, te beginnen morgenavond uit bij Jong AZ.