L1mburg Centraal: Wegen in Vaals mogen niet zomaar dicht

Stockfoto © iStock
Vaals mag niet zomaar wegen afsluiten voor motoren, in Hoensbroek helpen ze mensen met oorsuizen en meer Limburgs nieuws.
L1mburg Centraal van vrijdag 5 augustus 2022:

Vaals mag niet zomaar wegen afsluiten voor motoren

Ze zijn er helemaal klaar mee in Vaals, met de overlast van motoren die vooral in het weekend door de gemeente scheuren. Om die overlast te verminderen wil Vaals, bij wijze van proef, een aantal wegen afsluiten voor de motoren. Maar buurgemeente Gulpen-Wittem is het daar niet mee eens, want dan komen die motoren juist daarheen en verplaatst het probleem zich. De rechter kwam eraan te pas en die bepaalde welke straten wel of niet afgesloten mogen worden. Zo mogen de buurtschappen Rott, Wolfhaag en Melleschet wel afgesloten worden voor motoren.
Bekijk hier de hele reportage

Heel weekend Solar Weekend in Roermond

Na twee jaar zonder volle festivalweides door corona is de festivalzomer terug van weggeweest. Dit weekend vindt in Roermond het Solar Weekend plaats. Tienduizenden bezoekers komen naar het terrein bij de Maasplassen.
Bekijk hier de hele reportage

In Hoensbroek helpen ze mensen met oorsuizen

Specialisten roepen al decennia dat onze blootstelling aan harde muziek bij concerten, in disco's, op festivals, maar ook koptelefoons, een nieuwe volksziekte zal veroorzaken: oorsuizen oftewel tinnitus. En ze krijgen gelijk. Veel mensen ervaren daar nu de gevolgen van. In het expertisecentrum van Adelante in Hoensbroek proberen ze mensen met tinnitus te helpen. Verslaggever Lex van Moorsel ging erheen.
Bekijk hier de hele reportage

Knooppunt Limburg: van Genhout naar het Drielandenpunt

De laatste loodjes voor verslaggever Robert Janssen en cameraman Sander Selen die voor een zomerserie van L1 van Noord- naar Zuid-Limburg zijn gefietst. Spreekwoordelijk zijn de laatste loodjes het zwaarst. Dat wordt dubbel zo zwaar nu er ook nog verschillende klimmetjes in het parcours zitten. Eindpunt van de vijfdaagse tocht is namelijk het hoogste punt van Nederland.
Bekijk hier de hele reportage

Fortuna wacht loodzware klus tegen Ajax

Fortuna begint zaterdagavond de competitie meteen met een loodzware klus, want landskampioen Ajax komt op bezoek. Vorig seizoen werd er uit en thuis met 5-0 verloren. Ondanks de pittige seizoenopening is iedereen bij Fortuna blij dat de voorbereiding erop zit.
Bekijk hier de hele reportage